Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-04@05:46:32 GMT

چرا آیت الله خزعلی از «مهدی خزعلی» اعلام برائت کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۴۱۱۸

چرا آیت الله خزعلی از «مهدی خزعلی» اعلام برائت کرد؟

به گزارش خبرگزاری تقریب، بیست و پنجم شهریور ماه، بیانیه جمعی از شاگردان آیت الله خزعلی به مناسبت سومین سالگرد ارتحال ایشان به شرح زیر است: بسم الله الرحمن الرحیم
سومین سالروز درگذشت عالم وارسته و عارف روشن ضمیر، استاد عالیقدرمان مرحوم آیت الله خزعلی است. بناداشتیم به منظور معرفی حیات طیبه آن عزیز، بزرگداشتی به پاکنیم،ولی در تماس با خانواده ایشان، با عدم اذن استاد و توصیه اکیدشان در عدم برگزاری سالگردهای متعدد روبرو شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


لذا بر آن شدیم به گونه ای دیگر، حق استاد خویش را ادا نماییم و با بازخوانی برگی از دفتر عمر برکت خیزشان، یادشان را گرامی داریم.
از آنجا که در دورانی به سر می بریم که بیش از هر زمان در فضای مجازی، حقیقت قربانی می شود و افواج بدبینی و ناامیدی به جامعه تزریق می شود، بر خود واجب دیدیم تا به سهم خویش در رفع فضای غبارآلود کنونی بکوشیم.
مدت هاست اتاق فکر مخالفان نظام به خیال خام براندازی جمهوری اسلامی، مخدوش کردن چهره های مولد و موثر انقلاب را در رأس برنامه های خود دنبال می کند و به زعم خویش می خواهد، با زدن شخصیت های اصیل نظام، ارکان مقاوم کشور را فرو ریزد . ما که از نزدیک با سیره ملکوتی این مرد خدا آشنا بوده ایم و رایحه اخلاص و راست عهدی اش را با تمام وجود حس کرده ایم ، این اقدامات حقیرانه را برنمی تابیم و از خانواده ایشان خواستار عکس العمل در برابر اتهامات وناخلفی های ایام اخیر شدیم ولی اظهار نمودند که مبنا و مشی ما در 20 ساله گذشته صبوری و جدال احسن بوده و مایل نیستیم آب به آسیاب دشمن ریخته شود. لذا ما به عنوان شاگردان آن عزیز وارسته وظیفه خود می دانیم مواردی را برای تنویر افکار حق جویان بیان نماییم:
برای بسیاری این سوال ایجاد شده که مهدی خزعلی، کیست و چرا مرحوم آیت الله خزعلی از او رسما اعلام برا‍ئت نموده اند؟!‌
اساس این مساله به بیش از 20 سال پیش برمی گردد که مرحوم آیة الله خزعلی گزارشاتی را از مراجع قانونی و شکایات متعددی را از شاکیان خصوصی در زمینه تخلفات مالی مهدی دریافت نمودند.این امر موجب شد که ایشان ابتدا در جمع خصوصی خانواده به تذکر و عتاب وی بپردازند. پس از آن نیز تا مدت ها کوشیدند وی را به استرداد حقوق تضییع شده مردم و دولت و نیز ادای دیون و مطالبات بانکی وادار کنند. متأسفانه تلاش های ایشان برای اصلاح وی از نصیحت و تذکر، تا عتاب و طرد وی از جمع خانواده نتوانست مانع اقدامات غیرقانونی وی شود بلکه بعدها تخلفات سیاسی نیز به آن افزوده شد. تا جایی که پس از اخطارهای مکرر، ناچار به اعلان علنی برائت از وی در صحن جامعه شدند. مسیر تخلفات ایشان در ادامه به انحرافات در عقاید مذهبی نیزمنجر شد و نهایتاً مرحوم آیة الله درآخرین غدیر عمر شریف خود مجدداً متنی را تنظیم و برائت خود وعلل آن را تبیین نموده و تأکید کردند تا رفع کامل تخلفات اقتصادی و استرداد اموال دولتی واشخاص ذی طلب و نیز بازگشت قاطع از انحرافات سیاسی و عقیدتی همچنان ایشان را در منزل و جمع خانواده نمی پذیرند.
ایشان علی رغم منع پدر مصاحبه های متوالی با شبکه های آماتوری سلطنت طلب و رسانه های ضد جمهوری اسلامی ترتیب می دهد و سالهاست با ذوق زدگی، خوراک تبلیغاتی رسانه های ضدمیهنی و ضد دینی را فراهم می کند. این بار نیز در مصاحبه ای با یک شبکه غیرحرفه ای، علیه پدر وبرخی بستگان خود ادعاهای کذب و مغرضانه ای را مطرح می کند تا بلکه مخالفان میهن مان را به وجد آورد و انتقام برائت پدر را بستاند.
عملکرد پروپاگاندایی وی نوعی فرار به جلو را تداعی می کند ودر حالی که به نظر می رسد دربین فرزندان آن مرحوم تنها کسی بوده است که رفتارهای اشرافیگری و آقازادگی داشته ، تلاش می کند با جوسازی، نشر اکاذیب و تخریب شخصیت های موجه وسالم بر تخلفات گسترده خود سرپوش نهد و جایگاه ظالم و مظلوم، مقصر و مبرا، جلاد و شهید را وارونه سازد.
جالب توجه است چنین شخصی که دیون زیادی از اشخاص حقیقی و حقوقی به گردن دارد ادعای دفاع از حق مردم می کند و به جای طلب حلالیت از مردم، از سران رژیم گذشته که سردمداران ظلم و خونریزی و غاصبان بیت المال هستند طلب حلالیت می کند. جای بسی تامل است که آیا کسی که برای نیل به شهرت و قدرت و برای انتقام از اعلان برائت پدر، حاضر است حیثیت پدر و خانواده خود را لگدمال کند و به هر بهایی به مطامع و آمال خام خود برسد، می تواند امین و معتمد جامعه قرار گیرد؟ چنین کسی به مراتب آسان تر از این، حقوق و حیثیت مردم را فدای خود خواهد کرد.
و لَیَحلِفنّ اِن اَردنا الّا الحسنی و الله یشهد اِنّهم لکاذبون
جمعی از شاگردان مرحوم آیة الله خزعلی

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۴۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقادات و توصیه‌های علی مطهری به روحانیون

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، از او درباره شکاف بین نسلی در خانواده آیت الله مطهری که می پرسیم، پاسخ می دهد؛«در خانواده استاد مطهری با احتساب نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها ما با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم. البته ممکن است بین آنها اختلاف نظرهای سیاسی جزئی و تفاوت در قضاوتها درباره برخی مسائل روز وجود داشته باشد.»

این چهره شاخص سیاسی، مسائل رخ داده در ارتباط با کاظم صدیقی و پناهیان را باعث خدشه به بدنه روحانیت می داند اما...

مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با علی مطهری را بخوانید؛

* آیت الله مطهری از تئوریسین های اصلی نظام جمهوری اسلامی بوده‌اند و امام نیز نگاه و تفکرات ایشان را شاخص و محوری می دانستند اما طی سال های اخیر تلاشی هدفمند و برنامه‌ریزی شده برای به انزوا بردن تفکرات و ایدههای آیت الله شهید یا مغفول ماندن آن تفکرات صورت می‌گیرد. خود شما با تسلطی که بر تفکرات و نگاه پدرتان دارید، چقدر جای خالی این تفکرات را محسوس می بینید و در چه حوزه هایی؟

البته این طور نیست که اندیشه ایشان مطرح نباشد ولی می‌توان گفت باید بیش از این مورد توجه باشد. همچنین این امر را نمی‌توان به برنامه‌ریزی و تعمد نسبت داد، بلکه ناشی از غفلت است، غفلت از اهمیت آثار استاد مطهری و میزان تأثیرگذاری آنها در حل بسیاری از معضلات فکری و اجتماعی. مثلاً در موضوعاتی مثل حجاب و آزادی بیان و نحوه برخورد با منتقدان و مخالفان یا سیاست خارجی و یا مسائل مربوط به روحانیت آثار ایشان می‌تواند راهگشا باشد.
نسل جدید با دیدگاه ها و اندیشه های آیت الله مطهری به اندازه کافی آشنا نیست

* فاصله نسل جدید را با دیدگاه ها و تفکرات آیت الله مطهری چقدر پررنگ می‌دانید؟ آیا دیدگاه های ایشان قدرت سازگاری با نسل جدید را دارد؟

باید بپذیریم که نسل جدید با دیدگاه ها و اندیشه‌ استاد مطهری به اندازه کافی آشنا نیست و لازم است به سوی آثار ایشان بیشتر سوق داده شوند. تجربه نشان داده است که وقتی یکی از آثار آن شهید را مطالعه می‌کنند به سوی سایر آثار جذب می‌شوند و ادامه می‌دهند. می‌توان با کارهایی مثل برگزاری مسابقه از کتاب های استاد مطهری آنها را متوجه و علاقه‌مند به این آثار کرد. البته جوانان زیادی را سراغ دارم که با آثار ایشان مأنوس‌اند.

بین خانواده استاد مطهری اختلاف نظرهای سیاسی جزئی وجود دارد اما...

* آقای مطهری! شکاف بین نسلی چقدر در خانواده آیت الله مطهری مشهود است؟

در خانواده استاد مطهری با احتساب نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها ما با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم. همه از مرد و زن و دختر و پسر یک گونه فکر می‌کنند و بین آنها حسن تفاهم برقرار است. البته ممکن است بین آنها اختلاف نظرهای سیاسی جزئی و تفاوت در قضاوتها درباره برخی مسائل روز وجود داشته باشد. به هرحال در بین نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها افرادی پیدا نمی‌کنید که دچار بن‌بست فکری یا پوچی در زندگی و از این قبیل مسائل شده باشند و نیاز به کمک فکری و توجیه ما داشته باشند. شاید علت اصلی آن انس با آثار پدر بزرگشان باشد.

* آن تجربیاتی که شخص شما در ارتباط با پدرتان داشته اید چقدر قابل تعمیم به نوع مناسبات و روابط شما با فرزندانتان است؟

به نظر من فرقی حاصل نشده، همان تجربیات و رفتارها قابل تعمیم به رفتار ما با فرزندان و نوه‌هاست. فقط وسایل و ابزارها تغییر کرده و الاّ ماهیت و محتوای حوادث تغییر نکرده است. همان اصول اخلاقی که آن روز باید رعایت می‌شد امروز هم باید رعایت شود.

* نگاه آیت الله مطهری مشخصا در مقوله حجاب رویکردی اجباری است یا اقناعی؟

در زمان ایشان بحث اجبار و اختیار حجاب مطرح نبود، بحث فلسفه حجاب و حدود شرعی آن مطرح بوده است. روشن است که در درجه اول مسئله ایمان و اعتقاد به پوشش اسلامی همراه با دانستن علل این حکم و تعبد نسبت به آن مهم است ولی وقتی حکومت اسلامی تشکیل می‌شود حتماً وظیفه‌ای نسبت به نظارت بر اجرای آن دارد چون پوشش اسلامی چه درباره مرد و چه درباره زن یک مسئله فردی مثل نماز و روزه نیست بلکه آثار اجتماعی دارد. اینجاست که حکومت باید درباره نحوه نظارت خود تصمیم بگیرد.
مسائلی مثل ماجرای آقای پناهیان یا صدیقی به اعتبار روحانیت آسیب می زنند

* آقای مطهری، اتفاقاتی که در بدنه روحانیت رخ می دهد، مانند آنچه در ماجرای آقای پناهیان یا کاظم صدیقی رخ داد، چقدر آسیب و خسران برای روحانیت است؟

البته مسئله آقای پناهیان خیلی مهم نبود، یک سوء تعبیر بود و باید دقت می‌کردند. ولی مسئله آقای صدیقی مهم بود و البته برخورد ایشان هم خوب بود و باید منتظر گزارش قوه قضائیه باشیم. طبعاً این گونه حوادث به اعتبار روحانیت آسیب می‌زند و باید توسط خود روحانیت جبران شود.

روحانیت به جای دولتی شدن باید در کنار مردم باشد

* فاصله بین نسل جدید و قدیم روحانیت چقدر مرتبط با رویکردها و مشی روحانیت در سال های اخیر بوده است؟

اول باید ثابت شود که بین نسل جدید و قدیم روحانیت فاصله است. من چنین فاصله‌ای را درک نمی‌کنم. ولی به طور کلی ورود روحانیت به کارهای اجرایی دولتی که به شدت مورد نهی آیت الله مطهری بود به این نهاد آسیب زده است.

روحانیت به جای این که دولتی شود باید همچنان در کنار مردم و ناظر بر دولتها و هادی آنها باشد، همان نقشی که روحانیت شیعه در طول تاریخ داشته و استقلال خود از دولتها را حفظ کرده است.

دیگر خبرها

  • عکسی قدیمی از سیدمحمد خاتمی در کنار همسر و فرزند عطاء الله مهاجرانی
  • حجاج استان سمنان برای نیازمندان خانه می‌سازند
  • امروز همه دنبال هاشمی‌نسب می‌گشتند!
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • انتقادات و توصیه‌های علی مطهری به روحانیون
  • خانواده اساس هویت و تربیت انسان‌ها را شکل می‌دهد
  • انسیه خزعلی توضیح داد؛ طرح زیست عفیفانه در حوزه حجاب و عفاف چیست؟
  • خزعلی ابعاد «طرح زیست عفیفانه» را تشریح کرد
  • فتاوای آیت‌الله حکیم در سطح جامعه تحول ایجاد می‌کرد